Social- och hälsovårdsnämnden höll extra möte

Stadshuset, arkivbild.

Social- och hälsovårdsnämnden i Pargas höll i onsdags kväll (4.4) ett inofficiellt möte utan tjänstemän där krisen inom barnskyddet diskuterades och skickade efter mötet ut ett pressmeddelande där man enigt konstaterade att nämnden är mycket medveten om problemen och förutsätter konkreta åtgärder och kontinuerlig uppföljning av situationen.
Nämnden sammanträder följande gång nästa torsdag och kommer då att fatta beslut om dessa åtgärder.
– Ett sådant klimat inom enheten måste skapas så att klienterna, det vill säga barnen, sköts om. Det är alltid prioritering nummer ett. Fokus ligger även på att rekrytera ny, kunnig personal och att få den kvarvarande personalen att känna sig uppskattade. Både ny och gammal personal behöver få tillräckligt och fortgående stöd i sitt arbete. Åtgärderna kommer att följas upp varje månad. Nämnden ser öppenhet och en ärlig kommunikation mellan alla parter som en hörnsten i verksamheten, skriver man i pressmeddelandet.
Familjeenhetens nya chef, Sami Salmivirta, tillträder nästa måndag (9.4) och behöver enligt nämnden fullt stöd för att kunna organisera arbetet inom enheten på ett ändamålsenligt sätt.
– Vi vill i fortsättningen komma bort från att släcka bränder och i stället fokusera på förebyggande åtgärder, avslutar nämnden.
Läs också:

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*