Skäri Open inleder sommarsäsongen

Arrangörer. Arbetsgruppen bakom årets Skäri Open har bestått av bland andra företagsutvecklaren John Forsman (t.v.), närmatsprojektledaren Margot Wikström, Väståbolands företagares Susané Henriksson och Martti Nilsson från stadens turismenhet. Foto: Mikael Heinrichs
Rohan-stallets hästar kommer till Pargas och Skäri Open som största dragplåster.
Den tredje upplagan av Skäri Open-evenemanget står nästan inför dörren. Lördagen den 26 maj klockan 10 smäller det inofficiella startskottet för sommarsäsongen i Pargas och skärgården i gästhamnen med omnejd.
– Precis som tidigare år blir det i huvudsak vid gästhamnen, hotellområdet och upp längs promenadstråket mot Kamu och Råttis som evenemanget kommer att breda ut sig, berättar Susané Henriksson från Väståbolands företagare.
Det är hon tillsammans med Martti Nilsson och nya företagsutvecklaren John Forsman från Pargas stad, Margot Wikström som jobbar som projektledare för närmatsprojektet ”Kosthåll med konsumenten i fokus” samt verksamhetsledare Eliisa Riikonen vid Åbolands hantverk och Förlags Ab Sydvästkustens representant som utgör arbetsgruppen för årets evenemang.
– I år kommer inget skärgårdstorg att ordnas i maj vid småbåtshamnen, utan vi håller ett mellanår med det konceptet. I och med att det inte heller blir någon Boundbirs i år, har vi istället valt att satsa litet extra krut på Skäri Open, säger Nilsson.
– En tanke är att Skäri Open ska kunna fungera som ett slags visitkort för våra företagare i skärgården och att de kan komma in till Pargas för att visa upp vad de har att erbjuda för mera långväga besökare. Vår förhoppning är att locka besökare också från S:t Karins och Åbo, säger Forsman.
Man kommer att fokusera på allehanda mat och tilltugg som är tänkta att avnjutas på plats och ställe. Dessutom kommer Marthorna att koka solkraftskaffe med hjälp av stadens solkkraftsvagn.
– Och det blir en hel del roligt också för barnen. Överlag ska vi fokusera på närmaten och skapa ett närmatskvarter, där man kan få sig plättar på lokal mjölk – och förstås med lokalproducerad sylt. Vi sitter ju på hela skafferiet, berättar Wikström.
Anmälningen för företag och föreningar som vill delta är nu igång och kan göras här.
– Här kanske det är läge att påminna om att det här evenemanget uttryckligen är riktat till företag från Pargas och är deras chans att visa upp sig. Vi kommer inte att bevilja plats för företag från annat håll – om de inte är särskilt inbjudna förstås, påpekar Henriksson.
Ett sådant företag är Rohan-stallet i Västanfjärd som har med sig sin färgsprakande tornerspelsshow till Bantisplanen.
– Den satsningen möjliggörs tack vare sponsorer som ställer upp. Det blir garanterat ett minne för livet, säger Wikström som sett tornerspelen i samband med Kimitoöns September Open.
– Det kanske ännu lönar sig att påpeka att det är fritt inträde som gäller till showen, det bjuder vi på, säger Forsman.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

  • Förlags Ab Sydvästkusten ger ut tidningarna Åbo Underrättelser och Pargas Kungörelser – Paraisten Kuulutukset.

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*