Piffen tog äntligen seger efter 24 förluster

Antti Kettunen sätter bollen bakom Mika Pellinen i Hangöburen. Foto: Robert Lemberg
Det behövdes en serienykomling till det, men nu är segerkontot öppnat – och de mentala knutarna kanske släpper?
Kolla höjdpunkterna och spelar- samt tränarintervjuer längst ner på sidan!
Pargas IF:s handbollsherrar tog sina första ligapoäng (och första poäng i herrarnas högsta serie på över 20 år) då man besegrade HC HIK från Hangö hemma i PIUG förra fredagen med 31–24 (14–12). Piffens senaste seger i högsta serien (som döptes om till liga säsongen 2010-2011) är enligt handbollshistorikern Jens Backlund från 15 februari 1997 då man slog ÅIFK på bortaplan.
Tack vare segern avancerade man ett pinnhål i tabellen och ligger nu nia på två poäng, en efter åttan Sjundeå.
Vlatko Tasevski var en av matchens profiler i hemmalaget och satte nio mål varav tre från sju meter.
Vid 35 minuter kvitterade Janne Korpimäki matchen, men någonstans där tog orken slut hos gästerna. Korpimäki åkte kort därefter på en tvåa och Piffen gjorde ett par mål medan Markus Mattila i målet spikade igen. I ärlighetens namn tappade Hickens skott också kvalitet.
– Vårt tempo avgjorde och då vi kom bort från motståndarens lunk så lossnade det. Våra snabba kontringar avgjorde matchen, konstaterade Piffens tränare Boris Dvoršek efteråt.
23–17 på en kontring och Fredrik Lundens två mål på raken med knappa kvarten av avgjorde slutligen matchen. Då Hickens Fredrik Karlsson fick sin tredje tvåa och rött kort i den 53:e minuten var matchen redan avgjord.
Frågan är nu om den här segern ger laget den självförtroendeboosten laget så innerligt behöver. Att 24 gånger på raken slå huvudet i väggen kan inte ha varit särskilt upplyftande, allra minst då man dessutom varit så nära redan vid ett par tillfällen den här säsongen.
Nu gäller det att gilla läget och ta vara på alla chanser man får. Sjundeå hemma den 15 december ska inte alls vara omöjligt, inte heller att vinna ÅIFK hemma i PIUG i februari. Klarar man dessutom av att överraska någon till?
Piffen spelar sin följande match borta mot HIFK den 25 november.