Oavgjort för båda Pargaslagen

Premierades. Veli Hartola premierades för sina 100 mål i PIF-tröjan, men nu är han redan uppe i 102. Till vänster fotbollssektionens Stefan Nyberg, till höger GM Mathias Lindström. Foto: Mikael Heinrichs

Det märktes att det var två trötta lag som inte hade så mycket att spela för då tabellfyran Piffen tog emot trean Masku på Pajbacka. Matchen slutade rättvist 2–2 (1–2).

Masku överraskade Piffen direkt i början av matchen och satte 0–1 på en snabb frispark där Jari Oksanen kom åt att nicka in bollen medan hela PIF-försvaret stod och såg på.

– Vi har haft problem de senaste matcherna med inledningen och släppt in flera mål under de första fem minuterna. Det märktes nog till en del att vi inte riktigt hade den energi och intensitet som behövs från start. Det har varit en lång säsong och många av nyckelspelarna har spelat massor av minuter, sade tränaren Daniel Osinachi efter matchen.

Jonas Lehtinen kvitterade och Veli Hartola satte 2–2 i den 49:e minuten.

• Pargas IF – Masku 2–2 (1–2)
  • Målen: 4. Jari Oksanen 0–1, 18. Jonas Lehtinen 1–1, 45+1. Eemeli Laaksonen 1–2, 49. Veli Hartola 2–2.
  • PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho – Ozegbe Kingsley, Behar Cimili (62. Petter Sumelius) – Farhan Omar (89. Muharrem Sahiti), Gezim Voca (82. John Adolfsson), Jonas Lehtinen (70. Micke Karlsson) – Veli Hartola.

Wolves knep en pinne på Åland

Pargaslaget SC Wolves kamp om förnyat seriekontrakt fortsatte i Markusböle på Åland, där man mötte tabelltvåan FC Åland och kämpade till sig en viktig pinne efter 11 (0–0).

Efter en första halvlek där Wolves hade flera chanser att ta ledningen och där Wolves-keepern Markus Oksman i slutet redde ut en svettig nicksituation, kom Ålands öppningsmål fem minuter in i andra halvlek på en hörna som Jimmy Sundman förvaltade.

Fem minuter senare kvitterade Wolves Matias Tulla efter ett inkast av Roni Lehmuskoski och flera mål än så blev det inte. Tre minuter in på tilläggstid åkte Wolves-stoppern Jiri Vainio på ett direkt rött kort och är avstängd åtminstone i lagets nästa match hemma mot Peimari United om en vecka.

• FC Åland – SC Wolves 1–1 (0–0)
  • Målen: 50. Jimmy Sundman 1–0, 56. Matias Tulla 1–1.
  • SC Wolves: Markus Oksman – Joel Ylistalo, Toni Tuominen (76. Jani Masalin), Jiri Vainio (rött kort 90+3.), Sampo Niinimaa (v) – Henri Filatoff (81. Milliam Ahanen), Niklas Aalto – Aki Frantti (90+2. Janne Forsman), Patri Filatoff (v), Matias Tulla (86. Jami Virtanen) – Roni Lehmuskoski (v, 89. Miikka Lempinen).