Villa Apollo vågar satsa

Domarby skola. Fram till 1970-talet fungerade Villa Apollo som byskola.
 
Villa Apollo som finns i Domarby i Pargas har i 10 år erbjudit sina gäster skärgårdsupplevelser och lugna stunder samt riktigt god mat. Värdinnan Pia Helenius erkänner att hon själv också jobbat aktivt med byggprojektet Villa Aallotar.
– Som företagare här i skärgården måste man kunna det ena och det andra, skrattar Helenius som understryker att just jobbets mångsidighet är det som hon gillar.
Slutgranskningen för Villa Aallotar var för en vecka sedan på tisdag och Helenius hade i förväg kommit överens med möbelleverantören att stugan genast skulle möbleras eftergranskningen. Första gästerna anlände nämligen till Villa Aallotar redan samma veckas fredag.
– En deadline sätter nog fart då man är på slutrakan av ett projekt!

Villa Aallotar blev färdig
precis i rätt tid.
Sovplatser för 8 personer.

Pia Helenius har med oro följt med nyheter om fest- och inkvarteringsföretag som en efter en stänger sina dörrar i Pargas. Även om Villa Apollo kanske inte direkt är en guldgruva så har Helenius märkt en stor förändring till det bättre när det gäller intresset hos företag.
– Nu verkar det finnas ett större intresse att satsa på personalens välbefinnande. Vi erbjuder flera olika slags aktiviteter här. Dessutom har våra kunder vår uppmärksamhet under hela deras vistelse, förklarar Helenius om den hemtrevliga stämningen i Villa Apollo.

Villa Aallotar. Företagaren Pia Helenius är nöjd att hon vågade satsa på utökat utbud i Villa Apollo.
 
Villa Apollo satsar fullt ut på grupper. Man kan alltså inte vika in här för en kopp kaffe, utan det är förhandsbokning som gäller. Bisnesidén har varit samma från början av Villa Apollos verksamhet och den fungerar mycket bra enligt Helenius.
Villa Apollo har nu totalt 12 sovplatser. Företaget erbjuder sina kunder bl.a. skärgårdsaktiviteter, fest- och möteslokaler, bastu och med omsorg tillredd mat av lokala produkter.
Laura Johansson
050 555 9292
laura.johansson@aumedia.fi