Urheiluakatemiaan 12 hakijaa

Andreas von Bergmann. Arkistokuv
Paraisten lukion hakijamäärissä ei ainakaan vielä muutosta, ruotsinkieliselle lukiolle nostetta.
Vastaperustettu toisen asteen urheilulinja on houkutellut seitsemän uutta hakijaa peruskoulunsa päättävien joukosta ja lisäksi viisi opiskelijaa Pargas svenska gymnasiumista on anonut lupaa vaihtaa uuteen linjaan, joka siis mahdollistaa urheiluharjoittelun ja opiskelun yhdistämisen sujuvammalla tavalla.
Urheiluakatemia on Pargas IF:n, PSG:n, Paraisten lukion sekä Axxellin yhteistyönä syntynyt kuvio. Akatemian tarkoituksena on tarjota nuorille mahdollisuus opiskella ja urheilla tavoitteellisesti. Akatemian puitteissa on tarkoitus tarjota kolme viikottaista harjoitusvuoroa kouluaikaan. Piffenin puheenjohtaja Andreas von Bergmann on tyytyväinen hakemusten määrään.
– Olen tyytyväinen, tämä on aivan riittävä määrä jotta saamme toiminnan käynnistettyä.
Tullaanko opiskelijoille järjestämään pääsykokeita?
– Niitä ei tarvita, sillä tunnemme juniorimme ja tiedämme heidän olevan motivoituneita.
Paraisten lukiolla on 22 ensisijaista hakijaa tänä keväänä, mikä on rehtori Ari Rintasen mukaan kutakuinkin samassa suhteessa edellisvuosina peruskoulunsa päättäneiden ja lukioon ensisijaisesti pyrkineiden lukujen osalta.
– Osalla on meidän lukio kakkossijalla ja he ovat sellaisia, joilla on ykkösenä jokin Turun lukio, kuten erityislukio tai erityislinja. Kyllä urheiluakatemialla on kiinnostusta ollut, mutta se ei ainakaan vielä tänä keväänä näy hakijamäärissä, Rintanen toteaa.
Ruotsinkieliselle lukiolle urheilu-akatemia on tuonut kaivattua nostetta. Viime syksynä vain 46 opiskelijaa aloitti PSG:ssä, peräti yhdeksän valitsi turkulaisen Katedralskolanin. Vaikka kevään ysiluokkalaiset ovat suhteellisen pieni ikäluokka, hakijoita on nyt 50.
– Olen tyytyväinen. Lukioon hakee yli 60 prosenttia ikäluokasta ja PIF-akatemia on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Olen erittäin iloinen siitä, että voimme tarjota myös tätä mahdollisuutta nuorille, toteaa Pargas svenska gymnasiumin rehtori Annika Gustafsson.
Kim Lund/Mikael Heinrichs
mikael.heinrichs@aumedia.fi