Syyttäjä vaatii 10 vuoden vankeutta Tennbyn surmasta

Kuvan poliisiautoilla ei ole mitään tekemistä kyseisen tapauksen kanssa. Tämä on kuvituskuva.
Pääsyytetty on vuonna 1991 syntynyt mies, jolle luettiin syytteet taposta tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Miestä syytetään myös huumausainerikoksesta käytettyään amfetamiinia sekä suonensisäisiä kipulääkkeitä ja ajoneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta.
Kuolemaan johtanut pahoinpitely tapahtui Tummelitiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa 21.–22. elokuuta välisenä yönä viime vuonna. Syytekirjelmän mukaan mies oli pahoinpidellyt miestä lyömällä häntä useaan otteeseen rintakehään ja päähän sekä ruoskimalla häntä nahkaremmillä ja kuristamalla hänet ns. mustekalaremmillä.
Pahoinpitelyn aikana uhri oli maannut tajuttomana lattialla. Miehen puolustuskyvytön olotila sekä aseen käyttö puoltavat pahoinpitelyn luokittelemista julmaksi ja raa’aksi.
Uhri menehtyi kuristamisen sekä rintakehään kohdistuneiden iskujen myötävaikutuksesta. Uhrin kylkiluut murtuivat ja keuhkoihin tuli ruhjevammoja.
Syytetty on myöntänyt pahoinpidelleensä miestä, mutta kiistää kuristaneensa häntä.
Asunnossa oli läsnä myös vuonna 1981 syntynyt nainen. Häntä sytetään huumausainerikoksesta sekä pelastustoimen laiminlyönnistä. Syytteen mukaan hän on ollut tietoinen uhrin tajuttomuudesta sekä hengenvaarasta, mutta tästä huolimatta soittanut hätäkeskukseen vasta kaksi tuntia myöhemmin.
Syyttäjä vaatii vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta pääsyytetylle ja tuntuvaa sakkotuomiota naiselle.
Kim Lund/Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi