Sosiaalipuolen selvitys viivästyy kuun lopulle

Kaupungin sosiaalitoimisto sijaitsee kaupungintalon “vanhassa” osassa, sisäänkäynti on Vanhan Bläsnäsintien suuntaan. Kuva: Mikael Heinrichs

Kun kaupunginhallitus kokoontui maanantaina sen oli alunperin tarkoitus saada tulokset sosiaali- ja terveydenhuollon selvityksestä, mutta kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin ja hänen poliittisen viiteryhmänsä työ on vielä kesken.
Etenkin lastensuojelun osalta kriisissä olleen yksikön selvityksen tuloksia joudutaan siis odottamaan ainakin kaupunginhallituksen seuraavaan kokoukseen 28. toukokuuta. Nygrénin viiteryhmän jäseninä ovat kaupunginhallituksen jäsenet Helena Särkijärvi (vihr.), Maria Lindell-Luukkonen (sd.), Nina Söderlund (vas.), Markku Orell (kok.), Mikael Holmberg (r.) sekä Regina Koskinen (r.).
Hallituksen puheenjohtaja Mikael Holmbergin aloitteesta maanantain kokouksessa vieraili myös konsultti Päivi Nordin, joka kutsuttiin ulkopuolisena mukaan tekemään edellistä selvitystä (2016) kun kaupunkia koetteli vastaavanlainen kriisi lastensuojelun saralla.
– Koska tässä välissä on ollut vaalit ja monet hallituksen jäsenistä ovat uusia, pyysin häntä esittelemään selvitystään. Monet asiat viittaavat siihen, että koko osastoa koskevat ongelmat eivät ole ratkenneet kaupungin toivomalla tavalla, Holmberg toteaa.
Esityslistalla ollutta asiaa, eli selvitystä, käsiteltiin myös ja aiheesta keskusteltiin – tosin ei niin syvällisesti Nygrénin ollessa estynyt, Holmberg jatkaa.

Monta hakijaa

Pientä ilonkin aihetta kuitenkin oli, sillä sosiaalitoimen kolmea haettavaksi julistettua virkaa oli määräaikaan mennessä hakenut peräti 26 henkilöä, joista 13 on muodollisesti päteviä.
– Tilanne näyttää hyvältä, tulemme tämän viikon aikana haastattelemaan useita hakijoita, perheyksikön uusi johtaja Sami Salmivirta vahvistaa.
Tällä hetkellä ei ole selvyyttä siitä, johtuuko hakemusten runsas määrä uudesta perheyksikön johtajan rekrytoinnista vai korotetusta peruspalkasta.
Salmivirralla on kuitenkin aihetta tyytyväisyyteen, sillä hän astui remmiin vasta huhtikuun toisella viikolla kun kolme neljästä lastensuojelun sosiaalityöntekijästä oli irtisanoutunut. Neljännelläkin oli jo muita töitä tarjolla, mutta hän pyörsi päätöksensä ja jatkaa kaupungin palveluksessa. Salmivirta tuli Paraisille vastaavasta työpaikasta Hämeenlinnassa.
Sosiaalityöntekijöille on tarjottu 3 650 euron kuukausipalkkaa, mikä on koko maan tasolla hieman alan keskiarvoa enemmän.

Iniön vierassatama edelleen ilman isäntää

Elinkeinojohtaja Tomas Eklund ei maanantain kokouksessa päässyt esittelemään Iniön vierassataman uutta yrittäjää.
Tarkoituksena olisi löytää toimija, joka olisi valmis ottamaan sekä vierassataman että kyläkaupan hoidettavakseen sen jälkeen kun Galonis Ab irtisanoi myös tätä kesää koskeneen vuokrasopimuksensa.
Tällä kertaa hallitus hyväksyi ainoastaan Galonis-yhtiön sopimuksen irtisanomisen ja työ korvaajan hakemisen parissa jatkuu kuumeisesti.

Käldingen kalasatamalle vakuus

Ainoa asia josta kaupunginhallitus maanantaina joutui äänestämään oli Skärgårdshavets sorteringsstation -yrityksen pyyntö koskien vakuuden antamista ELY-keskukselle koskien Käldingen kalasataman toimintaa.
– Vastaus oli kyllä, eikä äänestyksessä ollut kyse siitä, myönnetäänkö yritykselle tämä tuki vaan siitä, että muutama liite puuttui valmistelusta ja oli keskustelua asian palauttamisesta joka olisi käytännössä vain merkinnyt muutaman viikon viivästystä asiassa, hallituksen puheenjohtaja Mikael Holmberg (r.) sanoo.
ELY-keskus edellyttää vakuutta toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi jotta se voi myöntää tukea sataman investoinneille.
Tuki on merkittävä, sillä yhteensä yli 300 000 euron investoinneista yritys rahoittaa itse 20 prosenttia.
Anja Kuusisto/Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
Lue myös: