Piffen vihdoinkin liigapisteiden makuun

Antti Kettunen pistää pallon Hikkenin Mika Pellisen selän taakse. Kuva: Robert Lemberg
Siihen tarvittiin sarjatulokas, mutta nyt voittotili on vihdoinkin – 24 tappiollisen sarjapelin jälkeen – avattu. Joko henkinen paine antaa periksi?
Katso ottelun parhaat palat sekä pelaaja- ja valmentajahaastattelut tekstin jälkeen!
Piffen nappasi ensimmäiset liigapisteensä (ja ensimmäiset pisteensä yli 20 vuoteen korkeimmalla sarjatasolla) kun joukkue viime perjantaina kukisti HC HIK:n Hangosta maalein 31–24 (14–12). Piffenin edellinen runkosarjavoito on käsipallohistorioitsija Jens Backlundin mukaan kirjattu 15. helmikuuta 1997 ÅIFK:ta vastaan vieraissa.
Voiton myötä joukkue nousi jumbopaikalta ja on tällä hetkellä yhdeksäntenä kahdessa pisteessä, pisteen verran Siuntiota jäljessä.
Kotijoukkueen Vlatko Tasevski (9 maalia) ja maalivahti Markus Mattila olivat ottelun hahmoja.
35 minuutin kohdalla vieraiden Janne Korpimäki tasoitti ottelun, mutta sen jälkeen Hikkenin puhti loppui ja heittojen laatu heikkeni.
– Vauhtimme ratkaisi lopulta ottelun kun pääsimme irti vastustajan hitaasta temposta. Nopeat vastaiskumme ratkaisivat ottelun, PIF-valmentaja Boris Dvoršek sanaili ottelun jälkeen.
Antti Kettusen 23–17 vastaiskusta ja Fredrik Lundenin pari peräkkäistä osumaa kun peliä oli pelaamatta vartin verran ratkaisivat lopulta ottelun. Kun Hikkenin Fredrik Karlsson sai kolmannen ulosajonsa ja punaisen kortin ottelu oli jo ratkennut.
Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, josko voitto avasi henkisen puolen solmuja jotka ovat vaivanneet joukkuetta. Itseluottamusta tarvitaan lisäää, sillä kun on 24 kertaa putkeen lyönyt päätään seinään soisi jo hieman valoa pimeyteen.
Kun tällä kaudella ollaan jo olut lähellä pariinkin otteeseen, luulisi että ainakin Siuntio saa kunnon vastuksen 15. joulukuuta Paraisilla pelattavassa ottelussa. ÅIFK helmikuussa on niin ikään lyötävissä – ja yllätetäänkö joku muukin matkan varrella?
Piffen pelaa seuraavan liigaottelunsa vieraissa HIFK:ta vastaan 25. marraskuuta.


Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi