Piffen vann sin premiär, Wolves kryssade

Grovjobbare. Kristofer Lövholm på Piffens mittfält gjorde inte mycket fel i premiärmatchen mot Fc Inter/2. Foto: Mikael Heinrichs

Piffens fotbollsherrar inledde division 3 med seger efter 2-1 (2-0) mot FC Inter/2 på en vattensjuk konstgräsplan på Aktia Arena. Piffens mål gjordes av nyförvärvet Gesim Voca samt Ville Ranta-aho på en frispark som Intermålvakten tappade in i mål. Inter reducerade med 12 minuter kvar till 2-1 och pressade på för en kvittering, men Piffen höll ut och öppnade för andra säsongen i rad med en 2-1 seger hemma i premiären.
Kristoffer Lövholm på mittfältet hörde till matchens utropstecken med sitt fördomsfria och fysiska spel. Voca visade prov på stor potential särskilt i samspelet med Jonas Lehtinen.
– Det var en bra premiär av oss och alltid kul att kunna inleda med en seger, konstaterade tränaren Daniel Osinachi efteråt.

PIF – FC Inter/2 2 – 1 (2 – 0)
PIF: Arnold Uschanoff – John Adolfsson (84. Tobias Gustafsson), Yannick Ossok, Michael Nwokocha (rött kort 90+5.), Muharrem Sahiti (v, 88. Daniel Servanto) – Kristoffer Lövholm, Ville Ranta-aho – Petter Sumelius (65. Viktor Lindqvist), Gesim Voca, Jonas Lehtinen (v, 90+6. Kristian Fjäder) – Veli Hartola.
Målen: 26. Gesim Voca (Jonas Lehtinen) 1-0, 32. Ville Ranta-aho 2-0, 78. Janne Tuominen 2-1.

SC Wolves däremot råkade snabbt i underläge i sin första division 3-match någonsin borta mot TuWe i Åbo. Hemmalaget gjorde 1-0 redan i andra minuten och ökade på till 2-0 efter knappa halvtimmen. Wolves vaknade till i andra halvlek då Matias Tulla reducerade till 2-1 på straff efter 56 minuter och Jami Hannuniemi kvitterade till 2-2 fem minuter senare.
– Vi hade faktiskt bud på ett tredje mål då vi fick en straff med kvarten kvar, men TuWe:s målvakt chansade rätt och räddade. Känslorna är aningen tudelade i och med att vi steg från 2-0 men hade chans att ta fulla tre poäng, säger Wolves-tränaren Marko Malmborg.
– Det var nerverna som spelade oss ett spratt i början, men till andra halvlek kom vi som ett pånyttfött lag. Jag hoppas att killarna nu inser vad som krävs på den här nivån.

TuWe – SC Wolves 2 – 2 (2 – 0)
Wolves: Valtteri Laine – Sami Jalo (58. Patri Filatoff), Janne Forsman, Sampo Niinimaa, Toni Tuominen – Henri Filatoff (45. Teo Allén), Matias Tulla (84. Matti Hautala), Karl Kaasik – Niklas Aalto, Jami Hannuniemi (90+2. Lauri Tulla), Joel Ylistalo.
Målen: 2. Niclas Forss 1-0, 29. Mathias Kronholm 2-0, 56. Matias Tulla 2-1, 61. Jami Hannuniemi 2-2.