Piffen inledde med seger

Målskyttar. Bodas Fredrik Börman med bollen gjorde gästernas enda mål medan Micke Karlsson (t.h.) öppnade Piffens målskytte i första halvlek. Foto: Mikael Heinrichs
– Det var rätt nervigt på planen och intensivt, men viktigt för oss att vi tog tre poäng. Tidvis hade vi panik och Boda hade oss tillbakapressade, men jag är glad att vi lyckades vända. Lehtinen har varit skadad en längre tid, men fick nu hoppa in och lyckades direkt. Sådant gör gott för självförtroendet, konstaterade PIF-tränaren Daniel Osinachi Egwim efteråt.
Piffen gjorde 1–0 efter 18 minuter då John Adolfsson löpte igenom på högerkanten och gav ett inlägg till en helt fri Micke Karlsson som hade en enkel uppgift att nicka in bollen då Bodaförsvaret helt missat markeringen.
Kvitteringen kom knappa tio minuter senare på en frispark från ungefär 25 meter signerad Fredrik Börman. Bollen seglade igenom hela straffområdet och en total kommunikationsmiss mellan försvarslinjen och målvakten Linus Lähteenmäki gjorde att bollen landade i nätmaskorna utan att någon ens touchade den på vägen.
Sebastian Westerholm hade chansen att bli gästernas hjälte ännu i första halvlek då en slumpmässig boll hittade honom knappa fem meter från PIF-målet, men bredsidan seglade över och förbi målet. Jimmy Röblom hade ännu ett gyllene läge att sätta tvåan för Boda innan paus då han spurtade igenom PIF-försvaret, men Lähteenmäki i mål kom bra emot och täckte skottet.
I andra halvlek tog Piffen igen över taktpinnen och särskilt till höger fungerade duon Adolfsson–Karlsson bra. Ville Ranta-aho spelade upp sig i andra halvlek och hade några halvchanser, men det dröjde till den 82:a minuten innan man fick utdelning. Behar Cimili var uppe och nickade ett inlägg från höger till Jonas Lehtinen som tofflade in segermålet.

Piffen möter TuWe i morgon i Åbo och spelar sin följande hemmamatch nästa fredag, den 28 april, mot TPK.