Pargas Goes Korpo

Galen idé. De här damerna promenerade i tisdags från Malmen till Korpo.

Idén kläcktes en vacker maj kväll då gänget vandrade från Åbo hemåt. ”Skall vi köra en semesterpromenad till Korpo?” Alla tyckte det var en god idé!
Orsaken till att vi gör långa vandringar är att ett gäng från Pargas skall delta i Höga Kusten trail i september och förberedelserna är igång.
Det tog 12h 35min med alla pauser inräknade; vi stannade i Nagu i 1h15min.
Känslan inför resan var på sin höjd. Alla var taggade och vi peppade varann under resan. Vissa till och med joggade för att inte känna av alla skavanker i föttena. Skavanker hade alla; tårna hade ingen känsla, stora blåsor, ryggen sjuk…
Men det var roligt då folk följde med oss via Facebook och heijade på oss! De tutade o vinkade då de körde förbi. Denna uppmuntran gav oss styrka och vi orkade kämpa på!
Stundvis var det svårt att gå längs vägen på de ställen där det inte finns cykelväg, men vi klarade oss helskinnade med att hoppa i diket emellenåt.
Då vi kom fram hade vi en välkomstkommitté som tog emot oss med såpbubblor o jordgubbar. Ett stort tack till dem och förstås till Buffalo, som förgyllde vår kväll med bastu, bubbelvin, mat och en härlig servitör!
Folk som hört om vår promenad har frågat om vi tagit rätt medicin på morgonen. Känslan under promenaden var på topp för det mesta. Vi är ett muntert gäng som orkade peppa varandra ända till mål. Och så har vi ju en otroligt vacker skärgård med fina åkrar, havsvikar och massor av sevärt. Men för att vi ska göra om det här så ska det nog byggas en ordentlig cykelväg längs hela rutten. Som det är nu, så kändes det stundvis väldigt oskyddat att promenera längs Skärgårdsvägen.
Katarina Pihl
Anette Wikström
Ulrika Ström
Marika Koivunporras-Jansen
Anne Eriksson
Petra Mannström
Ami Kallio
Bettina Fjäder
Ilse Aren (till Nagu)