Paraisten päivistä tuli lasten juhla

Lucius Alienus. Foto: Mikael Heinrichs
Kun Paraisten päivien odotetuin ohjelmanumero, eli Stefan Lindforsin veistoksen paljastaminen, oli edessä viime perjantaina kävi selväksi että Paraisten päivät on tänä vuonna varsinainen lasten juhla.
Päivähoitolasten paraati Kauppiaskadulta Keskuspuistoon olisi tuskin voinut päättyä onnellisemmin. Juuri ennen kuin kaupunginjohtaja Patrik Nygrén aloitti oman puheensa, pilvet kaikkosivat taivaalta ja aurinko helli lähes 400-päistä yleisöä joka oli kerääntynyt paikalle ihmettelemään mitä pressun alta oikein paljastuisikaan.
Molemminpuolisten kiitosten jälkeen veistoksen suunnittelija Stefan Lindfors oli heti ensimmäisenä (tai toisena, sillä hän tiesi huoltomiesten käyneen edeltävänä iltana kokeilemassa sitä) liukumassa Lucius Alienus -veistoksen kieltä pitkin alas. Tämän jälkeen ruuhka olikin melkoinen, kun lapset ryntäsivät paikalle.

– Halusimme saada aikaan muutoksen Paraisilla ja tämä on vain pieni osa sitä. Leikkipuistoa tullaan laajentamaan ja tähän viereen nousee seikkailugolfrata, Nygrén sanoi.
– Tehtävä oli sekä helppo että vaikea. Tähän piti saada yhdistettyä niin monta eri komponettia, taiteelliset arvot, jonkinlainen kiipeilytelinemäisyys, joku kytkös saaristoon, turvallinen lapsille sekä hauen ominaisuuksia, totesi puolestaan Lindfors, joka myönsi lainanneensa osan ideastaan Elsa Beskowin sadusta.

Veistoksen paljastamisen jälkeen oli vuorossa mehukestit. Markkinahumu Kauppiaskadulla ja VPK:n edustalla sen kun jatkui. Muilta osin ohjelmanumerot olivatkin tänä vuonna suhteellisen vähissä.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi