Orienterare silvermedaljörer i FM

Orienterarnas FM i ultralång distans avgjordes i Hyvinge.
I damernas huvudklass blev Piffens Yvonne Gunell tvåa på den 15,2 km långa banan, endast 5 sekunder efter vinnaren Saila Kinni från Tampereen Pyrintö.
– På slutet vågade jag inte ta ett eget vägval till sista kontrollen då resten av gänget sprang rakt. Jag kunde ha tagit hem segern men det var så jämnt mellan oss att jag likväl kunde ha blivit fjärde. Kinni förtjänade att vinna, det var hon som drog i klungan största delen av tiden, sade en nöjd Gunell efter målgången.
I H21 avgjordes mästerskapet på en 21,5 km lång bana. Segern gick till Mårten Boström, som springer för svenska IFK Lidingö. Tvåa blev Aleksi Anttolainen från LS-37, endast 11 sekunder efter Boström, medan Einari Heinaro från Helsingin Suunnistajat knep bronsmedaljen. Piffen hade ingen representant då Tobias Henriksson inte deltog på grund av en förkylning.
Piffen fick dagens andra silver genom Ida-Marie Cederberg i klassen D16, 29 sekunder efter segraren Liinu Nummela från Mäntsälän Urheilijat.
-Jag bommade ettan och några andra kontroller, sade Cederberg om sitt lopp. I samma klass blev klubbkamraten Amy Nymalm fjortonde.
Piffens Ingela Mattsson blev nionde i klassen D40 medan Tatjana Eskolin kom på en sjuttonde plats. I D17 blev Johanna Brink tjugonde och i klassen D50 kom Heli Antikainen-Pauna på samma placering.