”Meillä on hyvä joukkue”

Michelle Ekholm on ollut PIF-naisten paras maalintekijä tällä kaudella yhdeksällä osumallaan. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kauden alla uusi valmentaja Willy Lindberg peräänkuulutti pallonhallintaan ja lyhytsyöttöpeliin perustuvaa pelitapaa. Kun kausi on puolivälissä ja syyskierros alkamaisillaan, hän on tyytyväinen joukkueen esityksiin.
– Mielestäni olemme sisäistäneet uuden pelitavan hienosti. Olemme kauden mittaan siirtyneet hieman 4-2-3-1 -muodostelmasta lähemmäs 4-4-2:ta ja myös harjoitelleet 3-4-3 -muodostelmaa jota harvoin nähdään naisten Kolmosessa, hän sanoo.
Valmentaja on myös tyytyväinen joukkueen sijoitukseen viidentenä. Vaikka kauden mittaan on tullut muutamia turhia tappioita (esimerkiksi kotona RaiFua vastaan), kevät sujui suurimmaksi osaksi toivotulla tavalla. Jo tässä vaiheessa on selvää, että Ilves/2 on sarjassa ylivoimainen, mutta muut joukkueet keskivaiheilla ovat melko taisaisia.
– Useimmiten meillä on ollut ainakin 2–3 vaihtopelaajaa joka ottelussa, mutta toki näkisin mielelläni vieläkin enemmän väkeä harjoituksissa. Työ, opiskelu ja perhe tietenkin asettavat omat vaatimuksensa.
Näillä näkymin Malin Sjöblom on liittymässä joukkueeseen syyskierroksen aikana ja mahdollisesti punapaidassa nähdään myös Matilda Essén.
Sen sijaan on varmaa, että Annika Lindström, Rebecca Kjellman ja Ann-Sofie Ramstedt muuttavat syksyllä muualle opiskelemaan.
Lindberg näkee joukkueessa merkittävää potentiaalia ja toivoo ryhmän pysyvän kasassa.
– Meillä on hyvä joukkue. Tällä hetkellä hyökkäyspelissä on ehkäpä eniten kehitettävää, varsinkin jos pelaamme useammalla hyökkääjällä. Meidän pitää pysytyä säilyttämään vauhti viimeistelyvaiheeseen saakka, ja pelatessamme useammalla hyökkääjällä myös lyhytsyöttöpelistä ja pallonhallinnasta voidaan tinkiä.
Michelle Ekholm on ollut joukkueen tehokkain pelaaja toistaiseksi yhdeksällä maalillaan.
– Hän on todella liukas pelaaja ja irtautuu hyvin vastustajan puolustajista. Lisäksi hän pitää hyvin palloa eikä pelkää vastustajien haastamista.
Sunnuntaina alkavan syyskierroksen tavoitteena on säilyttää nykyinen sarjasijoitus – ja mielellään myös parantaa sitä.
– Haluamme näyttää, että pystymme pelaamaan myös kovempia joukkueita kuten Ilvestä vastaan.
Taulukkoa ja aikaisempia tuloksia silmäilemällä voidaan todeta, että Piffenillä on kaikki mahdollisuudet napata pisteitä viidestä ensimmäisestä syyskierroksen ottelusta.
– Kesätauon aikana pelasimme harjoitusottelun KSF:ää vastaan ja meillä oli myös tarkoituksena kohdata EIF, mutta he joutuivat perumaan treenipelin kun heillä oli kymmenen pelaajaa loukkaantuneena.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi