Graalin malja

Oliwer Bäcklund.
Jouluna 2008 ollessani 12-vuotias sain vanhemmiltani lahjaksi täydellisen sarjan Indiana Jones -leffoja DVD:llä. Sinä talvena katsoin kaikki neljä elokuvaa läpi lukemattomia kertoja.
Ehdoton suosikkini tästä nelikosta on kolmososa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki. Siinä leffassa Indiana Jones joutuu tiukan paikan eteen erään aarrejahdin lomassa. Hän seisoo suuren, maanalaisen rotkon ääressä joka pitää ylittää jotta hän pääsisi aarteen – eli Graalin maljan – luo. Maljan sanotaan tuovan omistajalleen ikuisen elämän ja onnen.

Joka päivä vakuutun yhä enemmän siitä, ettei onneen ole olemassa yhtä tiettyä reittiä. Onni on kuljettavassa reitissä.

Vanhassa dokumentissa oli kirjoitettu, että rotkon yli johtaa näkymätön silta jota pitkin pitää kulkea saavuttaakseen ikuisen elämän. Ainoa tapa selvittää pitääkö tuo kirjoitus paikkansa on astua reunan yli ja luottaa sillan olemassaoloon ja siihen, että se todellakin kantaa Indianan rotkon toiselle puolelle.
Senhän se tekee. Indiana Jones ei anna tuntemattoman pelolle yliotetta metsästäessään omia unelmiaan.
Juuri tämän pulman edessä uskoisin kaikkien luovien nuorten visionäärien ja tulevien yrittäjienkin kamppailevan jossakin vaiheessa uransa alkupuolella.
Sinulla ei ehkä ole vanhaa dokumenttia käsissäsi, mutta jotain huomattavasti suurempaa ja voimakkaampaa. Sinulla on oma visiosi, päättäväisyytesi, intuitiosi ja palava halu luoda jotain itseäsi suurempaa. Ainoa tapa selvittää jos unelma kantaa sinut toiselle puolelle ja kohti tavoitettasi jostakin ikuisesta on ottaa se ensimmäinen askel ja luottaa siihen, että joku kantaa sinua.
Sunnuntaina tuli kuluneeksi tasan viisi vuotta siitä, kun otin tuon ensimmäisen ison askeleen yhdessä kahden parhaan ystäväni kanssa.
Ilman turvaverkkoa tai mitään vakuuksia luotimme omiin unelmiimme. Tuo askel antoi minulle kaiken mitä minulla on ja mitä minä olen tänä päivänä.
Unelma Youtube-tähteydestä muuttui kokonaisvaltaiseksi mainostoimistoksi joka on täynnä unelmia ja visioita.
Tänä päivänä meillä kaikilla kolmella on tilaisuus oman työmme ohella kohdata muita unelmoivia nuoria jotka haluavat ottaa sen ensimmäisen ison askeleen. He esittelevät meille visioitaan ja me puolestaan yritämme auttaa tekemällä heidän rotkostaan hiukan pienempää ja matalampaa. Se, miten syvä ja pelottavaksi rotko muodostuu on täysin yksilöllistä. Samoin sillan pituus ja mahdollisen ikuisen elämän käsite. Mutta lupaan että tuo silta on olemassa ja se kantaa sinut juuri niin pitkälle kuin itse jaksat siihen (ja itseesi) uskoa.
Omaa siltaani on vielä paljon taivaltamatta, mutta eihän minulla ole kiirettä mihinkään. Joka päivä vakuutun yhä enemmän siitä, ettei onneen ole olemassa yhtä tiettyä reittiä. Onni on kuljettavassa reitissä.
Oliwer Bäcklund
yrittäjä
käännös Mikael Heinrichs