Frendi har nya ägare

Ger över. Hannu Kukkonen (t.v.) ger över till Kerem Yavuz och Annina Ojanen. Foto: Mikael Heinrichs
Inleder renovering efter första maj och planerar öppna på nytt den 19 maj.
Efter 13 och ett halvt år tackar Hannu Kukkonen för sig och tar sikte på nya utmaningar medan det blir Annina Ojanen och Kerem Yavuz från Raumo som tar över.
– Vi har nyligen gjort klart kring överlåtelsen av affärsverksamheten och så småningom kommer det säkert att märkas av nya vindar, säger Kukkonen.
Yavuz som ursprungligen kommer från Turkiet har lång nattklubbs- och casinoerfarenhet från Cypern och har de senaste drygt fyra åren drivit ett café i centrala Raumo.
– Som det ser ut just nu kommer vi att hålla öppet som vanligt på valborgsmässoafton och efter det stänger vi för ett par veckor då vi renoverar. Om allt går enligt planerna öppnar vi på nytt med nytt namn och koncept den 19 maj, säger Yavuz.
Han och sambon gillade direkt Pargas och har redan hyrt en lägenhet här.
– Jag gillar att jobba i caféet, men kanske jag trots allt trivs bäst i en barmiljö, säger Yavuz.
Det som överraskade de nya företagarna positivt var den breda åldersspridningen bland kunderna på nattklubben – något de inte är vana med från Raumotrakten.
– Vi har en massa idéer för stället och kommer att utveckla det allt efter. Vi kommer sannolikt att satsa mera på regelbunden livemusik, säger de nya företagarna.
– Det känns som rätt tidpunkt att gå vidare, jag har inte längre den energi och drive som behövs för att utveckla verksamheten och kommer antagligen att koncentrera mig på bilar och hälsovårdsbranschen den närmaste framtiden, säger Kukkonen som under sommaren kommer att jobba på det psykiatriska fångsjukhuset i Åbo.
Frendis nuvarande personal kommer att jobba kvar efter ägarbytet. För tillfället förhandlar man med husbolaget om möjligheten att utnyttja innergården mer effektivt.
– Jag ser fram emot den här utmaningen och hoppas på många glada kunder. En sak som kunderna kommer att märka av är att vi kommer att hålla öppet till klockan 5 vilket den nya lagstiftningen möjliggör, säger Ojanen.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*