Piffen tarttui oljenkorteensa

Hyvässä vedossa. Fredrik Lunden näytti tietä Piffenille Hangossa. Tässä häntä estämässä Fredrik Karlsson. Kuva: Lina Enlund
Pargas IF otti kauden kolmannen voittonsa miesten SM-liigassa. Keskiviikon vierasottelu Hangossa päättyi punapaitojen voittoon lukemin 22-18.
HC HIK lähti otteluun 15 perättäistä tappiota niskassaan ja nyt tappioiden määrä nousi kuuteentoista. Kotiottelu Piffeniä vastsaan saattoi olla joukkueen paras sauma pisteisiin tällä kaudella, mutta tällä kertaa keltapaidat eivät onnistuneet. HIK pelasi kuitenkin kelpo ottelun ja taisteli mallikkaasti.
PIF karkasi 5-4 -tilanteesta 9-4:ään kun Fredrik Lundénin heitot alkoivat osumaan kohdilleen. Tämän jälkeen Hikken kuitenkin heräsi taisteluun. Uusi mies Niklas Nummikoski asteli tolppien väliin ja hyökkäyspäässä Linus Sandblom otti roolia. HIK nousi melko nopeasti tasatilanteeseen 9-9, mutta Lundén varmisti vieraiden taukojohdon 9-10 -osumallaan.
Toisella jaksolla joukkueet seurasivat toisiaan vartin verran, mutta loppu oli Piffenin heiniä. 44 minuutin kohdalla Hikken johti ottelua vielä 16-15, mutta tämän jälkeen maalitehtailu loppui tyystin. Piffen iski maaleja tasaiseen tahtiin ja kaksitoista minuuttia myöhemmin taululla komeilivat 21-16 -lukemat vieraiden hyväksi.
Markus Mattila piti maalinsa puhtaana lähes 13 minuutin ajan ja oli eräs ottelun hahmoista. PIF vei voiton lukemin 22-18.
– Puolustus pelasi todella hyvin. Hyökkäyspäässä meillä oli jonkin verran ongelmia, mutta loppua kohden hyökkäyspäässäkin kulki hyvin, Mattila totesi.
Piffenin kannalta ottelun panokset olivat kovat. Paraislaiset taistelevat edelleen paikasta alempaan loppusarjaan ja siinä taistelussa kaksi sarjapistettä oli pakko ottaa.
Voiton myötä Piffen nousi tasapisteisiin ÅIFK:n kanssa kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Koska ÅIFK on ollut parempi keskinäisissä kohtaamisissa, Piffenin on otettava enemmän pisteitä kuin ÅIFK:n jäljellä olevista otteluista. PIF päättää kauden kahdella kotiottelulla Cocksia ja HIFK:ta vastaan. ÅIFK pelaa vieraissa Siuntiota vastaan ja kotona Atlasta vastaan.
– Erityisesti HIFK:ta vastaan meillä on saumat. Mielestäni meillä on sen verran hyvä joukkue, että paikka kahdeksan parhaan joukossa olisi ansaittu, Mattila sanoi.
Pargas IF:n voiton takeena oli tällä kertaa hyvä puolustuspeli. Maalivahti Mattila sai melko varhaisessa vaiheessa seitsemän metrin heitosta osuman päähän, mutta nousi kanveesista ja pelasi vakuuttavasti tämän jälkeen.
Hyökkäyspäässä joukkueen ehdoton avainhahmo oli Fredrik Lundén, jonka onnistumisten varassa Piffenin hyökkäyspeli on. Lopussa myös Vlatko Tasevski astui esiin.